Objednejte si novou kuchyni a získejte exkluzivní bonus: 5letou prodlouženou záruku na vybrané vestavěné spotřebiče Siemens v min. hodnotě 12 000 Kč.

map iconKuchyňské a bytové studio
0
Poptat realizaci
Renovace dětského pokoje: Jak jsme předělali pokoj pro malé školáky

Renovace dětského pokoje: Jak jsme předělali pokoj pro malé školáky

03.05.2024 Případové studie

Dětský pokoj je první pravé útočiště vašich ratolestí. Místo, kde si mohou bezpečně hrát, tvořit i snít a také místo velkých proměn. Zatímco jiné místnosti často vydrží beze změn i desítky let, v případě dětského pokoje je občas třeba věci přizpůsobit potřebám mladých obyvatel. A právě jednu takovou změnu, kterou jsme pomohli realizovat, vám ukážeme.

Všechny články

Kam s nimi?

Oslovila nás rodina se dvěma malými dětmi, chlapcem (5 let) a dívkou (6 let). Obě děti sdíleli malý pokojíček s plochou 18 m2, který sloužil především jako hrací plocha. Prostor ale přestával vyhovovat potřebám dětí. Nedostatek úložného prostoru, absence psacích stolů i adekvátních postelí, to vše byly výzvy, pro které bylo potřeba najít řešení.

Na fotkách je vidět původní stav pokojíku, který už nebyl nevyhovující.

Pokoj, studovna i herna

Nejprve jsme si vše důkladně změřili a probrali s rodiči jejich představy. Hlavní požadavky byly:

  • vyřešit umístění postelí
  • přidání dvou psacích stolů
  • částečné zachovat herní plochu

Pro lepší představu klientů jsme zpracovali grafický návrh, který se tvořil několik týdnů, a po konzultaci a zvolení dekorů byla vybrána finální varianta. Vždy přikládáme i výrobní dokumentaci, aby si zákazník ověřil, zda-li mu vše vyhovuje a mohl si přeměřit vnitřní prostory. Když jsme dostali zelenou, bylo na čase pustit se do práce.

Vizualizace prostoru, se kterou byli zákazníci spokojeni.

S chutí do toho

Po odsouhlasení se na návrh vrhli naši zkušení a proškolení zaměstnanci. Pečlivě vyrobili a nařezali veškeré dílce nábytku z vybraných materiálů. Následně zajistili profesionální montáž a přesné dodržení specifikací z výrobní dokumentace. Po dokončení renovace byl dětský pokoj přeměněn v prostorné a funkční místo, které splňuje potřeby mladých školáků. Nové postele, psací stoly i herní plocha vytvořily harmonické prostředí pro vzdělávání i odpočinek.

Montáž nábytkových dílců

A co až děti zase povyrostou. Nábytek do dětského pokoje je navržen a vyroben tak, aby s ním později šlo znovu pracovat. Některé díly možná zmizí nebo je bude potřeba upravit, ale vzhledem ke kvalitě materiálů lze s většinou vybavení dále pracovat.

Výsledná podoba dětského pokoje po renovaci

 

Renovace dětského pokoje se stala úspěšnou investicí do hezkého domova a pohodového rodinného života. Pokud také toužíte po dětském pokoji, či jiném prostoru navrženém a realizovaném na míru vašim přáním, napište nám. Pomůžeme vám od konzultace až po celkovou realizaci.

 

Přečtěte si také

kategorie jméno kategorie

Jak vylepšit staré dveře?

1. března
2024

Jak vylepšit staré dveře?

Když se podíváte na staré dřevěné dveře a začnete se rozhodovat, zda je vyměnit či renovovat, je důležité zamyslet se, nad jejich rolí v interiéru. Dveře nejsou pouhým prvkem oddělujícím místnosti, dveře přispívají k celkové atmosféře a stylu domova. Jejich renovace může přinést pocit většího bezpečí, estetické vylepšení i zvýšit hodnotu a útulnost vašeho obydlí. Podívejte se s námi, jak na to.

Jak navrhnout kuchyň?

14. února
2024

Jak navrhnout kuchyň?

Toužíte po prostoru, kde budete moci připravovat sváteční hostiny i minutky k obědu? Plánování kuchyně je jako komponování symfonie. Je to umění spojit estetiku s praktičností. V tomto článku najdete klíčové kroky, které vám pomohou navrhnout kuchyni vašich snů.

Inspirujte se našimi realizacemi

Rádi vám vyrobíme na zakázku něco podobného