Objednejte si novou kuchyni a získejte exkluzivní bonus: 5letou prodlouženou záruku na vybrané vestavěné spotřebiče Siemens v min. hodnotě 12 000 Kč.

map iconKuchyňské a bytové studio
0
Poptat realizaci
Jak navrhnout kuchyň?

Jak navrhnout kuchyň?

14.02.2024 Návrhy interiérů

Toužíte po prostoru, kde budete moci připravovat sváteční hostiny i minutky k obědu? Plánování kuchyně je jako komponování symfonie. Je to umění spojit estetiku s praktičností. V tomto článku najdete klíčové kroky, které vám pomohou navrhnout kuchyni vašich snů.

Všechny články

Toužíte po prostoru, kde budete moci připravovat sváteční hostiny i minutky k obědu? Plánování kuchyně je jako komponování symfonie. Je to umění spojit estetiku s praktičností. V tomto článku najdete klíčové kroky, které vám pomohou navrhnout kuchyni vašich snů.

Sepište si, co potřebujete

Předtím než začnete, udělejte si seznam vašich potřeb a přání. Položte si otázku, co všechno je nezbytné v kuchyni mít. Zvažte dostatek úložného prostoru, spotřebiče, digestoř, pracovní plochu, dostatek zásuvek a světel, prostě vše, bez čeho se neobejdete. Pomůže vám to vytvořit si představu o funkčním prostoru, který splňuje vaše požadavky.

Jaké je ideální rozmístění

Jakmile máte tuto představu, podívejte se, co vám prostor dovolí. Přizpůsobte plán k dispozici vašeho domova. Větší kuchyně mohou nabídnout rozsáhlejší pracovní plochy a více úložného prostoru, zatímco menší prostory vyžadují efektivnější využití každého centimetru.

Zvažte pohyb v kuchyni - minimalizujte překážky a vytvořte jednoduchý tok mezi jednotlivými zónami, což zlepší praktičnost a bezpečnost vašeho prostoru. Pro pohodlné vaření je vhodné trojúhelníkové uspořádání 3 hlavních bodů každé kuchyně – lednice, dřezu a sporáku. Optimalizujte uspořádání těchto klíčových prvků, abyste minimalizovali cestování při vaření. Tento trojúhelník by měl umožňovat snadný a efektivní přístup ke všem potřebným prvkům.

Měřte a kreslete

Než začnete s konkrétními úpravami, důkladně změřte prostor a vytvořte detailní plán. Nemusíte být bytový architekt nebo návrhář interiérů, prostě vezměte papír a tužku a zkuste své představě dát obrysy. Kreslení vám umožní vizualizovat uspořádání a provést potřebné úpravy ještě před samotnou realizací.

Vyberte si design barvy

Barva hraje klíčovou roli v atmosféře kuchyně. Zvažte barevné schéma a jeho vliv na vnímání prostoru. Odvážné barvy mohou dodat kuchyni energii, zatímco neutrální tóny vytvářejí klidnější prostředí. Světlá kuchyň váš prostor opticky rozšíří, černé a tmavé prvky zase vytváří intimní prostředí. Volte vše pečlivě s ohledem na zbytek vašeho obydlí.

Volba materiálu kuchyně a pracovní desky

Materiál, ze kterého je kuchyně vyrobena, má vliv na vzhled, trvanlivost a údržbu. Rozhodněte se pro materiál, který odpovídá vašemu životnímu stylu a estetickým preferencím. Myslete ale zároveň na to, že ho budete používat prakticky denně a měl by být tedy praktický a odolný.

Kuchyň je investicí na dlouhá desetiletí a její návrh proces, který vyžaduje kombinaci praktičnosti, prostorového vnímání i notnou dávku kreativity. Pokud máte představu o ideální kuchyni, ale váháte, z kterého konce začít, napište nám. Pomůžeme vám od konzultace až po celkovou realizaci.

Přečtěte si také

kategorie jméno kategorie

Renovace dětského pokoje: Jak jsme předělali pokoj pro malé školáky

3. května
2024

Renovace dětského pokoje: Jak jsme předělali pokoj pro malé školáky

Dětský pokoj je první pravé útočiště vašich ratolestí. Místo, kde si mohou bezpečně hrát, tvořit i snít a také místo velkých proměn. Zatímco jiné místnosti často vydrží beze změn i desítky let, v případě dětského pokoje je občas třeba věci přizpůsobit potřebám mladých obyvatel. A právě jednu takovou změnu, kterou jsme pomohli realizovat, vám ukážeme.

Jak vylepšit staré dveře?

1. března
2024

Jak vylepšit staré dveře?

Když se podíváte na staré dřevěné dveře a začnete se rozhodovat, zda je vyměnit či renovovat, je důležité zamyslet se, nad jejich rolí v interiéru. Dveře nejsou pouhým prvkem oddělujícím místnosti, dveře přispívají k celkové atmosféře a stylu domova. Jejich renovace může přinést pocit většího bezpečí, estetické vylepšení i zvýšit hodnotu a útulnost vašeho obydlí. Podívejte se s námi, jak na to.

Inspirujte se našimi realizacemi

Rádi vám vyrobíme na zakázku něco podobného